VIENTO | Startpagina | Contact | Bestelling Filters | Sitemap |  
     
 
Over Viento
Ventileren
Balansventilatie
Installatie
Projecten
Fotogalerij
Warmtepomp
Tips
Links
Tips

Dampkap met recirculatie

Goed isoleren, luchtdicht bouwen en ventileren met warmteterugwinning beperken zo veel mogelijk het warmteverlies. Het is dan ook jammer dat een klassieke dampkap in werking 500 tot 1000 m3 warme lucht afvoert naar buiten. Ook in stilstand treedt meestal warmteverlies op.

Een dampkap met recirculatie voorkomt dit warmteverlies. Een speciale koolstoffilter absorbeert de vetten, terwijl de dampen opnieuw in de keuken terecht komen. Deze warme lucht wordt vervolgens afgevoerd via het ventilatiesysteem.

Op die manier wordt extra warmte over de warmtewisselaar gestuurd, waardoor het rendement van de warmteterugwinning nog stijgt.

Condens droogkast

Hetzelfde principe geldt ook voor uw droogkast. Leidt de warme vochtige dampen niet naar buiten, maar laat ze opnemen door het ventilatiesysteem.

Passief koelen en verwarmen

De betere ventilatietoestellen laten toe om de toegevoerde lucht in de woning ‘na te behandelen’.

Een extra koud- of warmwaterbatterij kan de toevoerlucht afkoelen respectievelijk verwarmen. Hiervoor heb je in de zomer koel water nodig en in de winter warm water. Precies deze behoefte kan ingevuld worden door een warmtepomp met verticale lussen in de bodem.
Contacteer ons om te weten of het door u gekozen toestel hiervoor in aanmerking komt.

Voor meer info ivm warmtepompen, zie de pagina warmtepomp, of Klimaterra.

 
  Softicon WebDesign Copyright 2008 Viento bvba - Alle rechten voorbehouden